29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Hakerski napad na SNEWS

U posljednja 24 sata izvršena su 182 pokušaja kompromitovanja portala SNEWS i ovo je, nakon upada na ovaj portal prije tri godine, jedan od ozbiljnijih i organiziranih pokušaja da se manipuliše ovim medijem.

“Vaš sajt je doživio preko 100 neuspješnih pokušaja prijavljivanja u poslednja 24 sata. Vaša veb lokacija je trenutno izložena velikom riziku od aktivnosti grube sile”, stoji u dnevnom izvještaju softvera.

Podjećamo da je SNEWS početkom 2021. godine bio napadnut i tada je izbrisano preko 1.100 tekstova i na hiljade fotografija, ilustracija i video snimaka.

Republickom javnom tužilaštvo, odnosno Odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je nakon toga, protiv NN lica, zbog krade – oštecenja podataka, neovlašcenog pristupa i obradi (brisanja) elektronskih podataka i medijskih sadržaja, sprečavanja emitovanja medijskih sadržaja, nanošenja nematerijalne i materijalne štete podnešena krivična prijava.

Iz tog tužilaštva do danas nema zvaničnih potvrda da je u ovom slučaju podnešen optužni akti, niti da je krivična prijava odbačena.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: