8 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Novi Pazar Prijepolje Sandžak Srbija

Hapšenja gradskih čelnika

Policija je u Novom Pazaru uhapsila pomoćnika gradonačelnika grada Novog Pazara E. Š. (1981), odgovorno lice Zavod za urbanizam S. Lj. (1976), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća E. O. (1962) i još osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela trgovina utjecajem, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Kako je saopštio MUP Srbije takođe, uhapšeni su i radnik Gradske uprave grada Novog Pazara M. D. (1968), zaposleni u Kulturnom centru tog grada A. I. (1978), kao i vlasnici pet privrednih društava, dok je za jednom osobom podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

“Osumnjičeni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki”, novodi se iz MUP-a Srbije.

U policijskoj akciji je uhapšeno 28 osoba zbog sumnje na zloupotrebe, među njima bivši čelnici Arilja i Prijepolja.

Dvadeset osam osoba uhapšeno je zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, trgovina utjecajem i zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

– Uhapše bivši predsjedik Opštine Prijepolje

Akcija je sprovedena na teritoriji opština Prijepolje i Arilje, kao i grada Novog Pazara, a među uhapšenima su bivši i sadašnji funkcioneri opštine Prijepolje, Arilje i grada Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća iz tih gradova, saopštio je MUP.

Krivična prijava u redovnom postupku podnijeta je protiv tri osobe.

Uhapšeni su i bivši predsjednika opštine Prijepolje D. Z. (1965), odgovorno lice vrtića “Miša Cvijović” I. K. (1978), kao i šestoro službenika opštine Prijepolje, zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba službenog položaja u pomaganju i trgovina uticajem.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podnijeta i protiv odgovornog lica Turističke organizacije Prijepolje.

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u Arilju su uhapšeni bivši predsjednik te opštine M. N. (1956), zamjenik predsjednika B. V. (1965), rukovodioci opštinske uprave Arilje G. P. (1964) i R. N. V. (1962), funkcioner Mjesne zajednice Kruščica T. K. (1975), funkcioner FK “Budućnost” iz Arilja M. S. (1951), bivša radnica opštine, kao i vlasnici dva privredna društva sa teritorije te lokalne samouprave.

Policija će i protiv bivšeg predsjednika opštine Arilje Z. T., podnijeti krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Oni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Akcija je izvedena u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: RTS, SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: