19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Tutin

Hot: Biću predsjednik i 24 sata dostupan svim građanima Tutina

Na Drugoj sjednici Skupštine opštine Tutin danas je za predsjednika izabran Salih Hot, profesor hemije, dugogodišnji funkcioner SDA Sandžaka i dosadašnji zamjenik predsjednika opštine. Na istoj sjendici je izabrano pet članova Opštinskog vijeća Opštine Tutin.

Hot je nakon izbora za predsjednika Opštine poručio da će biti predsjednik svih građana i da će raditi na projektima kako bi poboljšali uslove života građana.

“Od danas pa nadalje ja sam predsjednik svih građana Opštine Tutin. Upoznat sam sa svim problemima i u budućem radu, naravno sa svim mojim saradnicima, radit na svim projektima kako bi poboljšali uslove života naših građana”, rekao je Hot dodavši da će svim građanima biti dostupan 24 sata.

On se zahvalio SDA Sandžaka koja ga je kandidovala na ovu funkciju kao i odbornicima koji su ga izabrali.

Dosadašnji predsjednik opštine Kenan Hot je poručio da će se nastaviti kontinuitet razvoja tutinske opštine koji je započet prije 25 godine i da će se sa SDP i SNS.

On je čestitajući novom predsjedniku opštine kazao da je Tutin sinonim za razvoj.

“Tutin se intenzivno razvija i uhvatio se u koštac sa svim velikim projektima. SNS je neko ko učestvuje u vlasti, ali svakako je važno da održimo tu formu, multietničnost, dobre međususjedske, međuvjerske odnose i da svi zajedno gradimo jednu novu budućnost”, izjavio je Kenan Hot, uputivši poziv svim građanima da učestvuju u, kako je naveo, svim krupnim događajima koji treba da se dese u smislu razvoja Opštine Tutin.

Dosadašnj predsjednik tutinske opštine zahvalio se dijaspori i privredi na pruženoj pomoći i ulaganjima.

Na sjednici je izabrano i pet članova Opštinskog vijeća Enes Čolović i Zerina Hasić ispred SDP
-a i Denis Ademović, Samir Kecap i Sead Ramičević ispred SDA Sandžaka.

Na sjednici lokalnog parlamenta za izbor Saliha Hota glasao je 21 odbornik, 18 sa liste SDA Sandžaka, dva sa liste SDP-a i jedan odbornik SNS-a.

U izboru novog predsjednika i opštine i opštinskog vijeća nisu glasali odbonici lise GG “Tutin na prvom mjestu” Bajro Gegic, dok su odbonici opozicione SPP bili uzdržani.

Skupštinu opštine Tutin čini 37 odbornika i to 18 SDA Sandžaka, 11 SPP, 5 GG “Tutin na prvom mjestu” prof.Bajro Gegic, 2 SDP i 1 odbornik SNS.

Foto: PrtSc Opština Tutin

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: