Aktuelno Crna Gora Društvo Pljevlja (Taslidža) Sandžak

Reis IZ-e u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić: Muslimani Pljevalja da ne nasjedaju na provokacije političkih eksponenata

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić je svim muslimanima Pljevalja, tokom današnje posjte tom sandžačkom gradu, poručio da ovu tešku političku i bezbjednosnu situaciju prebrode na civilizovan način i da ne nasjedaju na provokacije političkih eksponenata.

Kako je saopšteno iz IZ-e u Crnoj Gori razlog ove posjete je trenutna situacija u Pljevljima gdje su u nekoliko navrata na meti ciljanih napada bili muslimani ovog grada Iži njihova imovina.

Jutros je, također, i upravna zgrada ovog Medžlisa bila na meti vandala.

Reis IZ-e u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić se u neposrednom razgovoru sa čanovima Medžlisa, te glavnim imamom i predsjednikom upoznao o detaljima nasrtaja na imovinu IZ-e i njenih članova u proteklim događajima koji su proizvod nesmotrenih i organizovanih slavlja izborne pobjede.


On je imao priliku da se neposredno upozna sa situacijom džematlije Emira PIlava koji je žrtva fizičkog nasrtaja u nekoliko navrata I koji ozbiljno razmišlja o napuštanju Crne Gore. Isto tako sastao se i sa Asimom Ajanovićem na čijem lokalu su ispisane poruke “Selite se Turci” sa znakom krsta i četiri slova s. Na njegovu kuću je pucano sa magistrale i o tome je obaviješten CB Pljevlja.

“Reis Fejzić je kazao da muslimani Pljevalja ne smiju biti predmet iseljavanja niti matrica etničkog čišćenja nalik onom s početka devedesetih godina te da država Crna Gora mora stati u njihovu zaštitu”, ističe se iz IZ-e Crne Gore.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: