25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Poraz košarkaša Novog Pazara na domaćem parketu

Košarkaši Slobode iz Užica nanijeli su težak poraz Novom Pazaru rezultatom 89:64, u zaostaloj utakmici 9. kola KL Srbije.

Iako su novopazarci slovili za favorite u ovoj utakmici, ipak su na terenu gosti prikazali mnogi bolju i organizovaniju igru, te pobjedom sa 25 poena razlike ozbiljno zabrinuli plave pred nastupajuće mečeve sa mnogo jačim protivnicima.

Bivši trener plavih, a sada šef struke užičana, Oliver Popović u potpunosti je nadmudrio svog kolegu Adžića, čiji momci su tokom cijelog meča igrali dosta indisponirano i dekoncentrisano, uz veliki broj grešaka i promašaja.

Sloboda je od prvog minuta držala konce igre u svojim rukama, diktirala tempo i potpuno zasluženo odnijela bodove iz Pendika.

Veoma raspoloženi u domaćem timu bili su Simić sa 20 i Stepanović sa 15 poena, dok su kod domaćina više od ostalih pokazali Ilić sa 19 i Nešović sa 16 postignutih koševa.

Ovim porazom novopazarci su nazadovali za jedno mjesto na tabeli, te sada zauzimaju petu poziciju na tabeli, dok su užičani ovom pobjedom došli na deveto mjesto na tabeli Košarkaške lige Srbije.

U narednom kolu plavi će imati teško iskušenje na domaćem parketu, kada im u goste dolazi novosadska Vojvodina, koja je lider na tabeli.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: