19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija

Imamović drugi najaktivniji poslanik u Skupštini Srbije

Aktivnost narodnih poslanika u Skupštini Srbije u aktuelnom sazivu je pokazatelj težnje za unapređenje životnih i državnih prilika, ali je posebno važan način isticanja političke platforme koje preko svojih zastupnika u Parlamentu predstavljaju, ali i ujedno “tište” običnog čovjeka u Srbiji.

Poslednja analiza o aktivnostima u Skupštini Srbije, a na osnovu zvaničnih izvještaja, pokazala je koliko su poslanici “utrošili” vremena da svojim nastupima pokrenu i promene realne životne okolnosti koje ih okružuju.

Bošnjačku politiku u ovom sazivu zvanično zastupaju 7 poslanika sa dvije bošnjačke manjinske liste, od čega se slobodno može reći da “četvorka” bliska listi koju predvodi Muamer Zukorlić više vodi računa o svojim ličnim i državnim interesima, nego potrebama onih koji su im u Sandžaku poklonili povjerenje.

Na drugom mjestu po aktivnostima u Parlamentu Srbije je opozicioni poslanik Enis Imamović iz SDA Sandžaka, a koja ima 3 poslanika u ovom sazivu. On je već postao “kost u grlu” vladajućoj većini svojim beskompromisnim nastupima u odbrani identiteta Bošnjačkog naroda u Srbiji i Sandžaku.

Njegova izlaganja na sjednicama i direktno ukazivanje na probleme sa kojima se susreću pripadnici Bošnjačkog naroda u Srbiji,  najbolje odslikava njegova rečenica koja je izazvala buru u Srbiji i salvu napada od kolega poslanika i režimskih medija.

Naime, u jednoj od žučnih rasprava sa poslanicima vladajuće većine Imamović je rekao – “Dok smo mi ovde Sandžaka će biti”, te svima stavio do znanja ogledalo borbe njega i njegove SDA Sandžaka u Skupštini Srbije.

Imamović je viđenje analize o nastupima poslanika iznio na svom FB nalogu, te naznačio da je važno da građani Sandžaka znaju da je ovo jedan od pokazatelja realnog zastupanja Bošnjaka koji su ima dali povjerenje.

“Moram da kažem da sam bio iznenađen, jer smo sve vrijeme bili maksimalno fokusirani na kvalitet, a ne kvantitet predstavljanja građana Sandžaka i Bošnjačkog naroda, ali je iz ovoga očigledno da naši građani imaju ogromne probleme koje je neophodno iznijeti u Parlamentu”, u svom kratkom obraćanju je rekao on i dodao da je njihov posao da rade onako kako najbolje znaju, te da je na građanima, kako je kazao, da ih za taj rad ocijene.

Foto:PrtSc/RTS2, otvoreni parlament

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: