25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak

Imamović o ostavci: Nekorektno je da zauzimam više funkcija

Nakon raznih sumnji i spekulacija oko podnošenja ostavke na mjesto odbornika u Skupštini Grada Novog Pazara, oglasio se i sam Enis Imamović i kazao da su glavni razlozi za tu odluku obaveze koje ima kao narodni poslanik i član delegacije u Vijeću Evrope.

“Želim maksimalno da iskoristim svoju poziciju da predstavim Sandžak i sve njegove gradjane u toj važnoj evropskoj instituticiji”, naglasio je on na svom FB nalogu.

Kako je dodao, nekorektno je da pored toliko obaveza zauzima više funkcija, kada na listi SDA Sandžaka, sa koje je izabran, postoje ljudi koji svojim znanjem, sposobnošću, ličnim i profesionalnim autoritetom mogu dati veliki doprinos.

“Jedan od razloga je takodje i činjenica da je Skupština Grada Novog Pazara još jedna srušena institucija od strane SNS-a. Njoj je oduzeta zakonodavna, a dodijeljena uloga izvršioca i ozakonjivača bager-politike vladajućeg režima”, istakao je Imamović.

On je saopštio da u takvoj instituciji trenutno nema mjesta konstruktivnim prijedlozima i konstruktivnom dijalogu, ma od koga ta inicijativa dolazila.

“Nema mjesta, a mogu slobodno reći ni hrabrosti da se donesu važne odluke, za koje je potrebno preuzeti veliku političku odgovornost, kao što je bio slučaj sa promjenom naziva ulica”, ocjenio je poslanik SDA Sandžaka.

U svom obraćanju, Imamović je naveo da brojne scene vrijeđanja, provociranja i primitivnog ponašanja pojedinaca ne doprinose smirivanju političkih tenzija, te da u njima neće na bilo koji način učestvovati.

On je izrazio žaljenje što veliki broj čestitih ljudi, iz svih stranaka, koji sjede u Skupštini glavnog grada Sandžaka, nemaju mehanizam da svojim integritetom, kako je dodao, doprinesu uspostavljanju neophodnog političkog konsenzusa o najbitnijim pitanjima.

“Žao mi je što ni ovaj saziv lokalne skupštine nema snage i odvažnosti da Aleksandru Vučiću oduzme titulu ‘počasnog građanina’ Novog Pazara”, zaključio je u svom obraćanju Imamović.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: