25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

SDA Sandžaka napustila zasijedanje Skupštine Grada Novog Pazara

Odbornici opozicione SDA Sandžaka napustili su današnje zasijedanje novopazarskog lokalnog parlamenta u znak protesta što nisu podržane njihove dodatne tačke dnevog reda.

Kako su naveli, svih 13 tačaka koje su na današnjem trećem redovnom zasijedanju predložili odbornici Ugljaninove partije nisu prihvaćene od strane vladajuće većine.

Između ostalih, oni su predložili da se na današnjem zasijedanju razmatraju tačke o pokretanju inicijative da Srbija prizna genocid u Srebrenici, te da negiranje tog zločina bude krivično djelo.

Pored toga, odbijeni su i prijedlozi o provjera validnosti diploma funkcionera i zaposlenih u Gradskoj upravi, a ni rasprava o reorganizaciji mjesnih zajednica nije naišla na odobravanje vladajuće većine.

Neke od odbijenih tačaka tiču se studije o biciklističkoj infrastrukturi u gradu, kao i pokretanju procedure za osnivanje stomatološke ambulante nakon sprovedene peticije koju je SDA Sandžaka predala na razmatranje.

“Još jednom se pokazalo da vlast u Novom Pazaru nema sluha za konstruktivne prijedloge koji dolaze iz opozicije, pa čak i one koji imaju očigledan društveni karakter, a kakvi su bili naši današnji prijedlozi. Iz tog razloga smo odlučili da napustimo današnju sjednicu, jer nema smisla davati legitimitet jednostranim odlukama koje nameće ova vladajuća većina”, kazao je za naš portal zamjenik šefa odborničkog kluba Emir Ašćerić.

Skupština je nastavila sa radom po tačkama dnevnog reda, a sjednici pored odbornika vladajuće većine prisustvuju i članovi opozicione SPP-a, Muamera Zukorlića.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: