Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Sandžak

Institut “Yunus Emre” otvara naučni centar u Sandžaku

Bošnjačko nacionalno vijeće danas je posjetila delegacija iz Turske koju si činili rukovodstvo instituta Yunus Emre iz Ankare te Esra Yilmaz predsjednica gradske opštine Mamak iz Ankare.

“Na sastanku je bilo riječi o saradnji na projektima koji su u planu za naredni period između Bošnjačkog nacionalnog vijeća, instituta Yunus Emre te opštine Mamak. Bošnjačko nacionalno vijeće i institut Yunus Emre će uskoro započeti projekat u oblasti nauke i obrazovanja, koji podrazumijeva otvaranje naučne učionice odnosno naučnog centra u Sandžaku”, saopšteno je iz Vijeća.

Predsjednica gradske opštine Mamak iz Ankare Esra Yilmaz se u izjavi za medije zahvalila Bošnjačkom nacionalnom vijeću na prijemu. 

“Došli smo zajedno sa predstavnicima instituta Yunus Emre kako bismo radili na zajedničkim projektima u budućnosti. Jedan od tih projekata jeste osnivanje takozvane naučne učionice gdje će naučnici iz Sandžaka moći blisko da sarađuju sa naučnicima iz Turske. Nadam se da će se iz te učionice razviti mnogobrojni projekti”, rekla je Yilmaz nakon sastanka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: