25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Globus

Invazija u Ukrajini: Generalštab Armije Ukrajine tvrdi da je do sada poginulo 5.840 vojnika na strani Rusije

Generalštab Armije Ukrajine je saopštio da je do sada poginulo 5.840 pripadnika oružanih snaga na strani Ruske Federaacije koji učestvuju u invaziji Ukrajinu.

Uz objavu fotografija uništene tehnike, tenkova i vozila stoji da je uništeno 30 ruskih aviona, 31 helikopter, 211 tenkova, 862 oklopna vozila, 85 topova i dva lakša glisera.

U njivama Ukrajine onesposobljeni ruski raketni sistem „Pancir S“, košta od 13 do 14,6 miliona dolara

Navodi se i da su ruske snage izgubile 40 raketnih sistema, 355 vozila, 60 cisterni, devet sistema protuzračne odbrane i tri bespilotne letjelice.

Ukrajinske vlasti vode pravi propagandni rat i u objavama poseban akcenat daju na poginule i zarobljene pripadnike okupacijskih snaga Ruske Federacije.

Na objavljenom video sadržaju vidi se zarobljeni ruski vojnik koji u razgovoru sa članovima svoje porodice. Ovaj “vojnik” je imao više sreće od drugih, – zarobljen je u Ukrajini, plače i moli majku da se obrati Ruskoj Federaciji”, nadajući se razmjeni.

Vojnik se, dodaje se boji i sudbine svojih bližnjih, pa moli da se ne govori sva istina o ratu u Ukrajini, kako ne bi pao pod represiju ruskih obavještajnih službi.

Takođe su, između ostalog, objavljene fotografije, uz tvrdnju da su pored vojnih knjjižica kod ruskih vojnika pronaženi, COVID propusnice i pasoši-

Izvor i foto: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

Povezane vijesti

%d bloggers like this: