26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Ivanu Mitroviću, za pogibiju Ernada Bakana, godinu i pet mjeseci zatvora

Ivan Mitrović (22) iz Beograda danas je u Trećem osnovnom sudu prvostepenom presudom osuđen na godinu i pet mjeseci zatvora zbog toga što je na pješačkom prelazu u Zemunu, 4. marta 2019. godine vozilom udario i usmrtio studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19).

Otac stradalog studenta, Mirsad Bakan je za SNews potvrdio da je ovom prvom presudom okrivljeni Mitrović oglašen krivim i da nisu zadovoljni visinom kazne.

“Tužilac je našem pravnom zastupniku potvrdio da će uložiti žalbu. Nismo zadovoljni ovom kaznom, a tužilac je na završnoj riječi predlagao minimum dvije godine zatvora za okriljenog”, kazao je Bakan.

Ivanu Mitroviću se sudi za teško djelo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Današnjom presudom izrečena mu je i mejra zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od pet godina.

Na osnovu optužnice iz oktobra 2020 godine on se tereti da je ulici Ulicu cara Dušana u Zemunu, dok je prelazi pješački prelaz automobilom udario sdudenta prve godine Visoke zdravstvene škole iz Novog Pazara, Ernada Bakana.

Ernad Bakan je nakon od posljedica zadobijenih povred preminuo dva dana nakon nesreća, a slučaj je obilježen odugovlačenjem istrag. Suđenja je počelo skoro dvije godine nakon smrti Ernada Bakana, u januaru 2021. godine.

Mirsad Bakan se u više navrata obraćao javnosti izražavajući nepovjerenje i ogorčenje na rad istražnih organa, jer kako je rekao na jednoj od konfererncija za medije, “nakon 13 mjeseci od smrti još uvek nema ni optužnice povodom smrti mog sina Ernada Bakana kojega je neregistrovanim autom udario Ivan Mitrović”. Istakao da od Mitrovića i njegove porodice nije bilo izražavanje saučešća niti bilo kakvog gesta koja bi mu na neki način ublažila bol za sinom.

“Navodno saobraćajno-tehničko veštačenje nije urađeno zato što po rečima portparola Trećeg osnovnog tužilaštva račun je bio u blokadi, pa nisu imali da plate 142.200 dinara za veštačenje, pa su predmet poslali u Novi Sad na veštačenje. Da li je bio drogiran kada je na obijleženom pješačkom prelazu, po vedrom danu, po suhom asfaltu, udario mog sina bez kočenja? Kakva je to bahatost vozača? Voziti tolikom brzinom, a govori se da je vozio preko 80 kilometara na sat, u blizini nekoliko škola i udariti pešaka na prelazu, bez kočenja? Kakva je nezainteresovanost nadležnih organa da slučaj dobije brz epilog na sudu?”, zapitao se otac Mirsat Bakan.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: