25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Iz Gradske uprave Novog Pazara naručili mantija, pita, ćevapa i raznih drugih jela za 13.650 eura

Gradska uprava Novog Pazara je odlukom o dodjeli ugovora naručila, za narednu godinu dana, mantija, pita, ćevapa i drugih raznih vrsta tradicionalnih jela i pića u vrijednosti od milion i 608 hiljada dinara ili oko 13.650 eura.

Grad Novi Pazar je i u kategoriji “Javne nabavke” na svom sajtu 20. maja ove godine objavio poziv za podnošenje ponude za restoranske usluge – tradicionalna jela na osnovu kojeg je traženo 5.000 mantija, 1.000 kilograma pite, po 500 čašica (2 dl) jogurta i kiselog mlijeka i 350 čaša (2 dl) soka.

Ta usliga je dodjeljena firmi “Sve pod sač” za 766.000 dinara i bila je jedini ponuđač.

U uslovima javnog poziva je napomenuto da lokacija ugostiteljskog objekta mora da se nalazi na maksimalne udaljenosti do 2 kilometra od zgrade Gradske uprave za izvorne i povjerene poslove Grada Novog Pazara.

Ovaj ugovor je, kako stoji u istom, vremenski i finansijski ograničen. Vremenski godinu dana od dana zaključenja, a finansijski do visine sredstava opredeljenih za realizaciju ovog ugovora.

Za usluge restorana i poslužavanja hranom odlukom koju je 20. juna 2022. godine, takođe potpisao načelnik Gradske uprave, Džemil Divanefendić, u vrijednoosti od 842.952 dinara, ugovor je dodjeljen restoranu “Firenca 22”.

Ponuda ovog restorana je bila jedina koja je blagovremeno pristigla, navodi se u odluci

-Na listi jela, pića i deserata 87 stavki – ćevapi, jagnjeće pećenje, lignje, energetska pića…

U specifikaciji javnog poziva naručilac – Gradska uprava je tražila uslugu kojom je predviđeno na desetine vrsta hladnih i toplih predjela, čorbi, priloga, salata, pizza, peciva. pasti, jela po porudžbini, jela sa roštilja, pečenja, deserta, toplih napitaka, vode prirodnih sokova i energetskih pića.

Na listi sa ukupno 87 stavki su, između ostalog, i 800 ćevapa, po 30 kilograma telećeg i jagnjećeg pečenja, te 216 puta po 250 grama ribe i morskih plodova (losos, brancin, orada, tuna, pastrmka, dimljena pastrmka i lignje).

Gradski čelnici sa svojim gostima su, prema priloženoj specifikaciji, planirali da popiju 600 kahvi (turskih, espreso, kapućino, nes), 400 flašica vode, 420 flašica prirodnih sokova, kao i 300 limenki energetskog pića.

Na listi nema piva, vina ili nekod drugog alkolnog pića.

Prema napomeni lokacija ugostiteljskog objekata mora da se nalazi na maksimalnoj udaljenosti do 5 kilometara od zgrade Gradske uprave za izvorne i povjerene poslove Grada Novog Pazara. Neophodno je da je ponuđač u mogućnosti da organizuje radne i svečane ručkove i večere visokog kvaliteta u skladu sa protokolom koji važi za goste visokih državnih institucija. Restoran mora da ima minimum 250 mjesta i obezbjeđen parking prostor za minimum 20 vozila.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: