20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija Sandžak Srbija

Sutra kreće biciklistički maraton “Biciklom kroz zemlje zapadnog Balkana”

MTB “Čiker “ iz Kraljeva je u saradnji sa Regionalnom turističkom organizacijom Sandžaka (RTOS), Turističkom organizacijom Novog Pazara, Centrom za kulturu, turizam, omladinu i sport iz Tutina su i ove godine uvrstili Novi Pazar i Tutin u ovogodišnju biciklističku trasu X čiker MTB maratona „Biciklom kroz zemlje zapadnog Balkana“.

Očekuje se da će maraton okupiti preko 100 učesnika. Gradovi i opštine kroz koje će biciklisti proći od 26. juna do 05. jula 2022 godine će biti centar bickilstičkog dešavanja u zemlji.

Maraton će se održiti na relaciji i proći će kroz gradove i opštine: Kraljevo – Guča – Ivanjica – Novi Pazar – Tutin – Rožaje – Berane – Kolašin – Nikšić – Trebinje – Herceg Novi.

“Biciklistički maraton podrazumjeva osim vožnje kroz pomenute opštine i obilazak kulturno-historijskog naslijeđa i degustiranja gastronomskih specijaliteta, što je ujedno izvanredan način promocije turističkih potencijala i atrakcija.Maraton podrazumjeva vožnju trasiranim makadamskim i brdskim putevima preko netaknutih prirodnih ljepota i rezervata prirode”, ističu iz Regionalne turističke organizacije Sandžaka.

Cilj organizacije maratona je sportsko-turistički, pored propagiranja biciklizma kao sporta, bicikla kao prevoznog sredstva i zdravog načina života, maraton promoviše i turističke i kulturne potencijale.

Polazak biciklista iz Novog Pazara je zakazana za utorak, odakle će se uputiti prema opštini Tutin.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: