23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Izbori u Srbiji 2022: Funkcionerska kampanja zabranjena u poslednjih deset dana

Privremeno nadzorno telo za praćenje medija tokom izborne kampanje podseća medije na odredbu Zakona o elektronskim medijima po kojoj je poslednjih deset dana pre dana određenog za izbore zabranjena funkcionerska kampanja.

„Prema članu 47. stav 2. ZEM-a deset dana pre određenog za glasanje „mediji ne mogu izveštavati o zvaničnim javnim skupovima na kojima se otvaraju infrastrukturni i drugi objekti (putevi, mostovi, škole, bolnice, fabrike i sl.), odnosno obeležava početak izgradnje takvih objekata ako na tim skupovima učestvuju javni funkcioneri koji su kandidati za predsednika Republike, narodne poslanike, poslanike u skupštini autonomne pokrajine i odbornike u skupštini jedinice lokalne samouprave“

Mediji su dužni da se ove odredbe pridržavaju počev od ponoći između 23. i 24. marta ove godine“, navodi Privremeno nadzorno telo za praćenje medija tokom izborne kampanje.

U saopštenju ističu da će Privremeno nadzorno telo za praćenje medija tokom izborne kampanje pratiti ostvarivanje ove odredbe Zakona i u vezi s tim obaveštavati javnost.

Izvor: Danas

Povezane vijesti

%d bloggers like this: