29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak

Jahja Fehratović: Neka je njima hairli put, napuštam SPP

“Stranka ideje koju smo osnivali, njegovali, za koju smo izgarali i žrtvovali – na žalost u tom obliku više ne postoji. Svelo se na polje interesa, populizma, sitnih i prizemnih djelovanja. Ja takvu stranku nisam utemeljivao niti u njoj djelovao. Iz tog razloga, svaki vid daljeg rada u ovakvom okružju više nema smisla”, napisao je na svom fejsbuk profilu sada već bivši funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP), Jahja Fehratović i najavio samostalno djelovanje u narednom periodu.

Ovaj nekada visoki funkcioner Zukorlićeve stranke i narodni poslanik u aktuelnom sazivu Skupštine Srbije obavijestio je javnost da je napustio SPP nakon nestatutarno, kako je naveo, preuzetih prerogativa, Glavni odbor Stranke pravde i pomirenja preuzeo na sebe ovlasti Kongresa stranke i nelegitimno i nelegalno pokušao izvršiti promjene u rukovodstvu stranke, te da te iste smatra ništavnim.

“Ovim je stavljena tačka na svaku vrstu mog daljeg djelovanja u ovom ambijentu”, naglasio je i najavio da ću protiv onih koji su učestvovali u ovome poduzeti odgovarajuće pravne korake.

Kako je saopštio on će ostati vjeran ideji, ali je ocjenio da je sadašnja struktura otišla od te ideje i da svako dalje djelovanje u tom ambijentu gubi smisao.

“Iz tog razloga, izjavljujem da postajem vanstranačka ličnost koja svoj izborni legitimitet narodnog poslanika, akademske kapacitete, javni kredibilitet i društveni angažman stavlja isključivo u interese svog naroda, Islamske zajednice i ciljeva ostvarenja vizije i misije pokreta koji je utemeljio i vodio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić”, poručio ke Fehratović.

Fehratović je naveo da se nakon dugog razmatranja i više upozorenja da je stranka došla do onog stadija na koji je njihov osnivač više puta upozoravao, a to je, kako je ocjenio, da postane kao druge dvije sandžačke stranke, odlučio na ovakav korak.

“Što se mene tiče, ne želim da rušim ono što sam pravio, ali neću ni da budem dio obestinjenja ove njegove sumnje. Zato, neka je njima hairl put, a ja ću, kao i do sada, prsima ka vjetru”, zaključio je Fehratović.

Foto:FB Jahja Fehratović

Povezane vijesti

%d bloggers like this: