Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija

Javilo se pet miliona ljudi, od danas penzionerima uplata 100 eura, prijava na tel. broj 0800 101 100

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da je danas za približno 950.000 primalaca penzija počela uplata 100 eura jednokratne pomoći, te da će oni svoj novac već sutra moći da podignu u svojim bankama.

Kako je naveo primaocimima penzija, koji prethodno nisu imali otvorene tekuće račune, već su novac primali na kućnu adresu, otvoreni su jednokratni namjenski računi u Banci Poštanska štedionica, a novac će moći da podignu u najbližoj pošti.

On je saopštio da je od danas počeo da radi kontakt-centar, tako da ostali punoletni građani, pozivanjem broja 0800 101 100, mogu da ostvare pravo na pomoć od 100 eura, kao i elektronskim putem na veb-adresi idp.trezor.gov.rs.

Ministar je naglasio da će isplata i za sve ostale građane Srbije ići sukcesivno, te da će do prve nedjelje juna biti isplaćena svima, mnogo ranije nego što je prethodno bilo najavljeno.

On je podsjetio na to da je ostavljen rok da se svi prijave do 5. juna, a da bi proces isplate cijelog iznosa za sve trebalo da bude završen najkasnije dva dana nakon tog roka.

“Kontakt-centar je noćas pušten u rad i već od jutros imamo 1.711 prijava”, precizirao je Mali i dodao da je impresioniran cifrom od 3.080.000 građana koji su se od srijede prijavili preko elektronske aplikacije.

Prema njegovim riječima, kada se na taj broj doda i još dva miliona građana za koje isplata kreće već danas, onda se dolazi do broja od pet miliona ljudi.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: