19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Pazar tvrdi da je voda ispravna, građani se žale

JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Pazar danas je obavjestilo potrošače da je voda hemijski i bakteriološki ispravna. Građani iz nekih dijelova grada se žale da je voda mutna i da je smanjen pritisak.

Za stanovnike u naseljima visinske zone u Novom Pazaru ni danas nije bilo vode, javljaju građani za SNews.

“Obavještavamo korisnike da zbog obilnih padavina i zbog povećane mutnoće sirove vode, filtersko postrojenje radi smanjenim kapacitetom i pojedini dijelovi grada (visinske zone) će ostati bez vode. Voda koju filtersko postrojenje distribuira potrošačima je hemijski i bakteriološki ispravna”, oobjavilo je na fb-u ovo komunalno preduzeće u Novom Pazaru.

“Kako je moguće da je voda sa česme ispravna kad je mutna?”,, pitaju građani u komentarima na u objavu.

“…i ja to kazem žuta boja vode…pored toga što je žuta i užasno smrdi, ni prokuhanu je ne bih dala djeci. Bajke pričaju za najmlađe, više vjeruj njima nego rođenim očima i čulima!… velika količina hlora, možda”, stoji u nekim komentarima.

VD direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Gradimir Nedeljković rekao je za portal Free Media da je situacija sa vodosnabdevanjem danas mnogo bolja i da se popravlja se iz sata u sat.

“Zbog obilnih padavina voda je juče bila zamućena u filterskom postrojenju, čak u jedno vrijeme smo dobijali blato i iz tog razloga smo morali da prekinemo vodosnabdjevanje pojedinih dijelova grada. Filtersko postrojenje radi smanjenim kapacitetom zbog povećane mutnoće sirove vode”, kazao je Nedeljković i dodao da, ukoliko ne bude novih padavina, očekuje normalizaciju vodosnabdjevanja do utorka ujutru.

U nedjelju od popodnevnih sati do ponedjeljka ujutru na širem području grada Novog Pazara nije bilo vode u domaćinstvima.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: