19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Potapajući stubići kriju istinu? Gdje je još 18?

Potapajući stubici u pješačkoj zoni potpuno neplanirano stvaraju muke građanima Novog Pazara, ali mnogo više jada zadaju investitorima u ovaj “evropski sistem”, pokazuje razvoj situacije s ovim komunalnim pitanjem.

Kako saznaje SNews novi detalji iz 2018. godine tek otkrivaju drugu pozadinu.

Javnost pita da li ovo vrijedi 47 hiljada eura?

Višemilionska investicija je na oči javnosti pokazana početkom jula ove godine na gradskom šetalištu i počela da opravdava svoju namenu, ali ni 15 dana od njenog montiranja nije prošlo-već su stubići ponovo kost u grlu nadležnih.

 

Nekih više nema, neki su ostali potopljeni, dok iz nekih ponovo vire vodovodne cijevi, ali afera “stubići” sada dobija novi dimenziju.

Javnost u ovakvoj situaciji traži odgovor na pitanje da li je realno da za 12 stubića bude plaćeno enormnih 47.000 eura i da nakon 2 godine oni i dalje ne budu funkcionalni!?

Uvid u javnu nabavku za 30 motornih  stubića

Ako javnost bude dobila odgovor na ovo pitanje, onda se može doći i do konkretnih informacija – ko je dobio izvođenje poslova na osnovu javne nabavke : JN br.42/18, JNMV 32/18, koju je u decembru potpisao v.d direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta, Mujo Šaćirović?

– Ko je odgovoran za istek rokova?

Javnom nabavkom bilo je  predviđeno postavljenje 30 potapajućih stubića, a od njih ni traga ni glasa.

Mujo Šaćirović, V.D direktora JP za uređeivanje građevinskog zemljišta “Novi Pazar”

Da li to znači da pored ovih “potapajućih12” u pješačkoj zoni, 18 stubića nikada i nigdje nisu montirani? Te, iako jesu, kada i na kom mjestu?

Još jedan detalj iz dokumentacije “bode oči”, a decidirano je navedeno: “Ponuđač mora garantovati da za izvedene radove minimalno u Zakonom predviđenom roku od dvije godine”, a shodno tome dolazi se do zaključka da je navedni rok istekao!?

Gdje su “potonuli” stubići?

Odgovore na ova pitanja nadležni moraju dati javnosti, jer se prostom računicom može doći do cifre da jedan stubić košta neverovatnih 1.566 eura, te da, kako tako, ovih 12 do sada montiranih iznose 18.792 eura u proseku!?

Raspisana javna nabavka još  iz 2018. godine

Biće zanimljivo javnosti i drugim relavevatnim institucijama da dobiju odgovor gdje je “potopljeno” 28.000 eura, tj. gdje su 18 preostalih stubića?

SNews će zbog interesovanja javnosti nastaviti da prati slučaj projekat evropskih satndarda, poznatiji kao “potapajuči stubići”.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: