26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Zdravlje

Još jedan dan bez preminulih u OB Novi Pazar, hospitalizovano 90 pacijenata

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru drugi dan za redom nije bilo preminulih pacijenata, a broj hospitalizovanih je znatno opao.

Izvestaj 29. 07

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 29. jul 2020. godine pokazuje da je bilo ukupno 90 hospitalizovanih pacijenata, što pokazuje da je u toku posljednjeg talasa pandemije taj brpj prvi put manji od 100 bolesnika od COVID-19.

U izvještaju za protekli dan se navodi da je šest novih prijema i 21 otpust. U KC Kragujevac je transportovan jedan pacijent, a po četiri oboljela su na respiratorina i na high-flow.

Saopšteno je da nij bilo preminulih, drugi dan za redom od početka talasa 12. juna ove godine.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bilo ukupno 195 (38 prvih i 157 kontrolnih) pregleda. U Domu zdravlja urađeno je 90 laboratorisjkih analiza. 90 RTG snimaka, 92 serološka (brza) testa iz krvi od čega je 19 bilo pozitivno, kao i 45 PCR testova.
Seroloških (brzih) testova iz krvi 92 od čega je 19 bilo pozitivno

Na Infektivnom odjeljenje Opšte bolnice Novi Pazar je 15, Grudnom 19, ORL 5, Dječijem 5, Internom odeljenje 31,Anestezija i reanimacija 10 i Covid bolnica (medicinska škola) 5 pacijenata. Za poljsku (vojnu) bolnicu u šatoru,  danas, po prvi put od njenog formiranja, nema podataka o broju hospitalizovanih pacijenata.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: