26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Srbija

Još nije poznat uzrok saobraćajne nesreće u kojoj je Ljajić teško povrijeđen, dok je njegov vozač poginuo

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu je saopštilo da još nije poznat uzrok saobraćajne nesreće kod Ražnja u kojoj je teško povrijeđen Rasim Ljajić, a poginuo njegov saradnik i prijatelj Branko Gogić (45).

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu

“U ovom momentu uzrok nastale saobraćajne nezgode nije poznat, izvršen je uviđaj lica mjesta, i dat je nalog za izuzimanje putničkog vozila koje je učestvovalo u nezgodi radi eventualnog vještačenja”. Takođe, od strane dežurnog zamjenika javnog tužioca izdat je nalog za prevoz i obdukciju leša vozača pok. Branka Gogića preko Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, a naknadno je dat i nalog da se obavi razgovor sa Rasimom Ljajićem kada to njegovo zdravstveno stanje dozvoli u cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica na osnovu kojih će se doći do saznanja o uzroku nastanka saobraćajne nezgode”, saopštilo je tužilaštvo u Aleksincu..

Navodi se da je u vezi novinskih članaka koji su objavljeni u prethodnom periodu a koji se odnose na saobraćajnu nezgodu od 10.04.2022.godine kada je teže povrijeđen predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SPS) Rasim Ljajić, obavjestilo javnost da je navedenog dana, u ranim jutarnjim satima, oko 08,50 sati, došlo do saobraćajne nezgode na državnom putu IA reda, u saobraćajnoj traci iz smjera Beograda ka Nišu, u blizini Ražnja, u visini stare ciglane na taj način što je putničko vozilo marke „Škoda Superb Kvatro“ kojim se prevozio predsjednik Socijaldemokratske partije, na mjestu suvozača, sletelo sa kolovoza i prošlo kroz zaštitnu ogradu nakon čega se prevrnulo pored Državnog puta 2A reda br. 158.

Kako je navedeno na lice mjesta zajedno sa pripadnicima MUP-a RS PS Ražanj izašao je i dežurni zamjenik javnog tužioca Janko Dinić, koji je nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta utvrdio da je vozilom najverovatnije upravljao direktor preduzeća „Emisiona tehnika i veze“, inače bliski saradnik predsjednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, Branko Gogić (1977) kome je na licu mjesta konstatovana smrt, dok je Rasim Ljajić prema prvim informacijama zadobio teške tjelesne povrede zbog kojih je hitno prevezen u Klinički centar Niš – Odeljenje za reanimaciju, čije je stanje, prema posljednjim informacijama stabilno i koji se nalazi van životne opasnosti, s tim da o njegovom zdravstvenom stanju postoji zvanično objašnjenje Kliničkog centra u Nišu.

Rasim Ljajić je u utorak iz Niša prebačen u Klinički centar Srbije u Beogradu i prema izjavama ljekara on je zadobio teške tjelesne povrede u predjelu grudi i glave, ali nije životno ugrožen i njegovo stanje je stabilno.

Beogradski mediji su objvili da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara u Kliničkom centru Srbije obišao je povrijeđenog predsjednika SDPS-a Rasima Ljajića.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: