30 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

Akademska inicijativa „Forum 10“ nadgleda problematična izborna mjesta u Novom Pazaru

Udruženje građana iz Novog Pazara Akademska inicijativa „Forum 10“ saopštilo je da je za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore formiralo posmatračku misiju, čiji je cilj nadgledanje izbornog procesa na dan glasanja, kako bi se, navedeno je, osigurala transparentnost, uticalo na veću odgovornost svih aktera/ki i u konačnici osiguralo povjerenje građana/ki u izborne rezultate na teritoriji Grada Novog Pazara.


“Posmatračka misija će tokom izbornog dana posebnu pažnju posvetiti onim izbornim mjestima koje su opozicione političke stranke iz Novog Pazara mapirale kao problematične u kontekstu potencijalne neregularnosti, što može da doprinese ugroženosti izborne volje građana/ki.”, piše u saopštenju Akademske inicijetive “Forum 10”.

Predočeno je da će imati 11 domaćih posmatrača koji dolaze iz civilnog društva, akademske zajednice, uglednih novinara i pojedinaca, koji će pratiti izborni proces na području grada Novog Pazara.

Dodaje se i da su oni akreditovana od strane Republičke izborne komisije (RIK).

“Izvještaj naše posmatračke misije biće proslijeđen međunarodnim organizacijama u zemlji i inostranstvu. Upućujemo apel svim učesnicima izbornog procesa da svojim djelovanjem i aktivnostima u finišu izborne kampanje i na sam izborni dan doprinesu da izbori proteknu u demokratskoj i fer atmosferi”, navodi se i podsjeća da je ova organizacija i prethodnih godina imala posmatrače na izborima u Novom Pazaru i drugim opštinama.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: