24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Opet se oglasila Elma Elfić: U moje i ime moje djece advokati će pratiti postupak ekshumacije i obdukcije

Druga supruga rahmetli Muamera Zukorlića i aktuelna pomoćnica ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Elma Elfić najavila je da će postupak ekshumacije i obdukcije posmrtnih ostataka njenog muža, u ime nje i njene djece, pratiti angažovani advokati.

“Raduje me činjenica da su relevantni državni organi Republike Srbije poduzeli sve neophodne mjere da istina što prije bude dostupna nama porodici kao i javnosti koja je veoma uznemirena ovih dana.
Cjelokupni postupak ekshumacije i obdukcije u ime mene i moje djece pratiće angažovani advokati”, objavila je ona na svom instagram profilu.

Ovom prilikom se zahvalila svim medijima u zemlji i regionu koji su, kako je navela, ovih dana bili uz nju i njenu djecu i omogućili im da se čuje i njihov glas, nakon iznijetih informacija da postoji sumnja da je Muamer Zukorlić umro usled posljedica trovanja.

“Također se zahvaljujem medijima na razumijevanju da ovih dana ne mogu davati izjave, jer mi je trenutni prioritet zdravlje moje maloljetne djece koja su prethodnih dana pretrpela traumu, posebno maljoletni sin Amir koji je bio na pres konferenciji, saznavši da im je otac možda otrovan”, napisala je Elma Elfić.

Sin Muamera Zukorlića i predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) potvrdio je u utorak da su proitv NN lica podnijeli krivičnu prijavu, a na osnovu osnovane sumnje da njgeov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan teškim metalima i hranom.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: