19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Jučer 14 prijema i 12 otpusta, jedan pacijent iz Raške preminuo

U Novom Pazaru se iz dana u dan povećava broj oboljelih od koronavirusa. U OB Novi Pazar i Novopazarskoj banji juče je bilo ukupno 118 covid pacijenta na bolničkom liječenju.

Štabu za vanredne situacije Grada Novog Pazara su dostavljeni podaci Regionalnog COVID centra Novi Pazar, Doma zdravlja i ZZJNP-a da je na dan 28. novembar 2020. je primljen 14 novih pacijenata (7 pacijenta iz Raške, 6 iz Novog Pazara i 1 iz Priboja), dok je 12 otpušteno na kućno liječenje.

Kako je navedeno u izvještaju za prethodni dan jedan pacijent iz Raške je preminuo, transportovanih nije bilo, a po četiri pacijenta su na respiratoru i na high-flow aparatu za kiseonik.

Na pregled u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar jučer je obavljeno 83 pregleda (38 prvih i 45 kontrolnih pregleda).

U Domu zdravlja urađeno je 45 laboratorijskih analiza, 31 RTG snimaka, 30 seroloških (brzih) testova iz krvi 59 od čega je 5 pozitivnih, kao i 39 PCR testova.

Broj hospitalizovanih pacijenata po odjeljenjma je: Infektivno odeljenje 36, Grudno odeljenje 61 i Privremena bolnica Novopazarska banja 21.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: