24 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Rukometaši Novog Pazara savladali Crvenu Zvezdu

U režiji standardno najboljeg Gorana Rakića i najvećeg iznenađenja utakmice 16-godišnjeg golmana plavih Farisa Gudževića, rukometaši Novog Pazara pobjedili su Crvenu Zvezdu sa 35:28(19:11) u okviru devetog kola grupe B Arkus lige.

Pred sam početak utakmice, koja se igrala u hali Pendik, Novopazarci su saznali da će na megdan crveno-bijelima morati bez trojice standardnih prvotimaca, golmana Rakovića, kružnog napadača Badića i beka Dimitrijevica, koji su bili pozitivni na koronavirus.

I da se moglo bez dvojice igrača, moglo se, ali bez golmana koji je cijelu sezonu blistao na golu plavih, mnogi su pomisli da će jedina zamjena među stativama, golobradi mladić od 16 godina, biti samo statista u porazu plavih. Međutim, upravo je taj momak na golu bio igrač utakmice.

Sjajnih 13 odbrana golmana Gudževića, 14 golova Rakića, po 4 pogotka Medjedovića i Mujčinovića, po 3 Stojanovića i Sefovića, Hakića 2 i po jedan gol Kukića, Mekića i Brunčevića bilans su učinka u velikoj pobjedi izabranika trenera Memića.

Na drugoj strani, Crveno-bijele su predvodili najbolji strelac Matičić sa 7 golova, Horvat i Bogojević sa 5, kao i Stevović sa 4 postignuta pogotka.

Tokom cijele utakmice Novi Pazar je diktirao tempo, imao uvek rezultat koji je protivnik teško mogao ugroziti, a trener Memić je postavkom igre u potpunosti nadmudrio suparničkog kolegu, legendu srbijanskog i evropskog rukometa, Žikicu Milosavljevića.

Plavi ovom pobjedom zauzimaju 4. poziciju na tabeli grupe B Arkus lige sa 10 bodova, dok je Zvezda sa 8 bodova na 5. mjestu na tabeli.

Veliki derbi narednog vikenda igra se u Šapcu, gdje će plavi imati priliku da još jednom ove sezone odmjere snage sa Metaloplastikom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: