Aktuelno Društvo Priboj

Kad ima države: Za upućenje prijetnje sa fb profila iz Njemačke može se pokrenuti policijska istraga

Predsjednik Odbora za zaštitu ljudskih prava i humanitarnu djelatnost Priboj i novinar i publicista Džemail Halilagić dobio je odgovor iz ambasade Njemačke nakon što je poslao upit u vezi prijetnji koje je prije nekoliko dana dobio sa jednog fb profila iz Minhena (Njemačka).

“Upućivanje prijernji i putem interneta jeste krivično djelo. Prema tome, imate pravo da pokrenete krivični postupak. Ukoliko želite da se provjeri profil, odnosno, ukolilo želite da se pokrene policijska istraga protiv lica koje je uputilo prijetnje na facebooku, preporučujemo da se obratite istražnim organima. To možete učiniti pod dolje navedenim linko”, navodi se u odgovoru sekretara njemačke ambasade u Beogradu, a koji je Halilagić takođe objavio na svom fb profilu.

On je 11. decembra objavio i da mu je sa fb profila “Boris Stojanović” upućena prijetnja.

Kako je navedeno u uslikanom ekranu Halilagiću je uz uvrede i psovke sa tog profila poručeno i “Pazi šta pričaš svuda su četnci”.

“Džemo ako ti se ne sviđa u Srbiji ili srpskoj CG (Crnoj Gori) samo možeš prnje uzeti i put za Tursku”, napisano je sa tog profila.

Halilagić autor je knjige “Sandžak bez Bošnjaka – velikosrpski zločinački plan” i dijelove ove knjige svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama, te je često izložen prijetnjama preko interneta.

“Četnici već Crnu Goru smatraju srpskom državnom, a Bošnjacima već trasiraju put za Tursku. Četnička svijest. Mene tjera iz Srbije, a on pobjegao iz Srbije. Četnici još misle da prijetnjom nekoga mogu zaplašiti. Prošlo je njihovo vrijeme zauvijek. Ostala je samo ikonografija folklor i plašenje mečke praznim rešetom.”, odgovorio je Halilagić na upućene prijetnje.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: