29 Aprila, 2024
Društvo Sandžak Tutin Zanimljivosti Život

Kad je Numan iz Drage “u zubima držao ljude” teretana nije postojala

Bez obzira što je danas među omladinom popularan odlazak u teretane, fitnes i “demonstracija mišića” na društvenim mrežama stvarna i realna fizička snaga, pogotovo među muškom populacijom, nije tema.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije s navodima da je na njima jedan od najsnažniji ljudi koji je živio u Sandžaku, Numan Čalaković iz Drage (Tutin), čovjeka koji oslikava izuzetnu fizičku snagu.

Ono što se vidi na dvije zapažene fotografije pokazuje da je bilo ljudi, pogotovo na selu, sa ovakvom snagom.

Na prvoj fotografiji se vidi da Numan, u nanulama, drži jednog momka u zubima, a na drugoj da je istovremeno podigao dvojicu momaka i drži ih u rukama, ističući svoju izdržljivost.


“Numan postaje simbol tradicionalnih vrijednosti i fizičke snage, prenoseći poruku o poštovanju prema radu i izdržljivosti, dok snažan vrat naglašava njegovu impresivnu pojavu. Ove stare fotografije zrače energijom prošlih vremena kada je fizički rad bio sastavni dio života, podsjećajući nas na vrijednosti koje su nekada oblikovale pojedinca”, pišu u tekstu ispod zaniljivih fotografija na profilu “Sandžački lav”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: