23 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija

Kamberi ipak narodni poslanik Albanaca u Skupštini Srbije

Prema preliminarnim rezultatima koje su prebrojali povjerenici biračkog mjesta br. 6 u Velikom Trnovcu, kod Bujanovca, Koalicija Albanaca Doline (KSHL) je dobila ukupno 698 glasova od 610 potrebnih glasova i time osigurala mandat u Skupštini Srbije, potvrđeno je medijima iz te koalicije.

Na ovom biračkom mjestu, na kojem se glasalo peti put zaredom, pravo glasa je imalo ukupno 1.089 građana.

Prema izbornoj listi KSHL, Šaip Kamberi će biti na mjestu poslanika Preševske doline u aktuelnom zakonodavnom domu Srbije.

Pored KSHL, SNS je dobio 1 glas, a SPS 7 glasova.

Prethodna projekcija rezultata, nakon što je Koalicija Albnaca Doline dobila jedan mandat, bez jedne stolice u srbijanskom parlamentu je ostala Socijalistička partija Srbije (SPS) Ivice Dačića.

Do sada nije bilo prigivora na današnje glasanje pa se očekuje da Republičk izborna komisija (RIK) potvrdi rezultate.

Parlamentarni izbori u Srbiji održani su 3. aprila i očekuje se da, nakon proglašenja rezultata nakon pet puta ponovljenog glasanja u Velikom Trnovcu, budu okončani i saopšteni konačni rezultati.

Prethodna četiri glasanja u Velikom Trnovcu su kako je konstatirao RIK bila poništavana zbog prigovora i neregularnosti tokom održavanja izbornog procesa.

Politički analitičari u Beogradu su ponavljanje glasanja na ovom izbornom mjestu, skoro dva mjeseca nakon održavanja parlamentanih izbora, prokomentarisali kao izgovor aktuelne vlasti Aleksadra Vučića kako b prolongirao formiranje nove vlade i zauzimanje stava prema sankcijama Rusiji.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: