25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Adela Melajac u pratnji Sulejmana Ugljanina izašla iz PU Novi Pazar

U zgradu Policijske uprave u Novom Pazaru u znak protesta zbog privođenja Adele Melajac oko 12:30 sati došao je Sulejman Ugljanin predsjednik SDA Sandžaka, te nakon pola sata izašao zajedno sa Adelom Melajac.

Nakon izlaska iz zgrade Policije, Melajac je dočekana aplauzima okupljenih građana, a tom prilikom je jedino kazala “hvala vam svima”.

Vidno uznemirena i neraspoložena za izjave, Adela se pozdravila sa svojim najbližima.

Prije njenog izlaska, Ugljanin je službenicima PU Novi Pazar uputio protest i zahtjevao da dobije odgovor “zbog kojeg kaznenog djela je učiteljica Melajac privedena”.

Također, zahtjevao je da vide gdje je sada Adela Melajac i o kakvom je saslušanju riječ.

Nakon toga, njega je u pratnji narodnog poslanika Enisa Imamovića policijski službenik odveo do, kako je rečeno, kancelarije gdje se nalazi učiteljica Melajac.

Okupljeni građani su nakon zajedničkog izlaska sa Ugljaninom iz PU Novi Pazar, skandirali “Ti si ponos naše čaršije”.

Tokom razgovora Ugljanina sa policijskim službenikom PU Novi Pazar Isom Šemsovićem predočeno je da je Adela Karaahmetović Melajac privedena po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, ali nije precizirano za koje krivično djelo i po kojoj osnovi, našta je Ugljanin insistirao.

Učiteljica u O.Š. “Rifat Burdžević Tršo” Adela Karaahmetović Melajac je djeci u nastav na bosanskom jeziku 1. septembra, na času pustila bošnjačku himnu “Ja sin sam tvoj”, te je, kako nezvanično saznajemo, na te okolnosti privedena da u svojstvu građanima da izjavu .

 

Foto: SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: