20 Aprila, 2024
Aktuelno Globus Sport

Khabib Nurmagomedov pobjedom otišao u legendu i završio karijeru

Khabib Nurmagomedov je večeras u meču lake kategorije UFC-a savladao privremenog prvaka, Amerikanca Džastina Gejdžija, ”polugom” poslije minut i 53 sekunde borbe u drugoj rundi i tako ostao nepobjediv i posle 29 borbi!

Inače je meč sa Gejdžijem bio i prvi za koji se Nurmagomedov nije pripremao pod savjetima pokojnog oca Abdulmanapa, koga je u julu ove godine pokosila korona. Zbog svega toga Habib nije večeras bio u optimalnoj formi, ali je i takav bio prejak za privremenog vlasnika šampionskog pojasa Gejdžija.
Međutim, ono što je poslije meča usledilo izazvalo je brojne reakcije – Habib je proglasio kraj karijere i briznuo u plač! Lavina emocija bila je i očekivana, jer mu je ovo bio prvi meč poslije smrti oca, ali odluka o završetku karijere ipak je iznenađujuća.
“Hvala Bogu. Bog mi je dao sve. Hvala ovim momcima koji su bili sa mnom i mojim ocem. Volim ih sve. Ovo je bila moja poslednja borba. Znao sam da ću doći ovde bez oca. To je bio prvi put, nakon toga što se desilo s mojim ocem.
 
Kada me UFC pozvao, pričao sam s majkom tri dana o tome da li bih išao na borbu bez oca i obećao sam joj da će ovo biti moja poslednja borba. Ako sam dao reč, onda je moram ispuniti.
 
Ovo je bila moja poslednja borba. Samo jednu stvar želim od UFC-a, a to je da me stave na prvo mjesto ‘pound for pound’ liste, jer to zaslužujem. Apsolutni UFC-ov prvak lake kategorije. 29 pobjeda u 29 borbi. Mislim da to zaslužujem”, poručio je Habib Nurmagomedov nakon svog posljednjeg profesionalnog meča u karijeri.
Izvor: agencije
Foto: Ajansspor, Fanatik

Povezane vijesti

%d bloggers like this: