25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

KMF Novi Pazar pobjedom produžio finalnu seriju

Futsaleri Novog Pazara su pobjedom na svom terenu protiv FON-a obezbijedili igranje i četvrte utakmice u finalnoj seriji prvenstva Srbije.

U hali Pendik viđen je meč dostojan finala i renomea dva kluba, a Novi Pazar je do naslova pobjedniku od 5:4 došao nakon rezultatske “klackalice” i igre “živaca”.

Već u 9. minutu je Pešić, najbolji igrač beograđana, načeo mreže na ovoj utakmici, kada je nakon lijepe akcije savladao Hota, ali već u 10. minutu je makedonski reprezentativac u redovima plavih Stojčevski anulirao prednost gostiju.

Novi Pazar je preko Ramića došao do 2:1, da bi samo četiri minuta kasnije ponovo Pešić postigao gol za FON i izjednačio na 2:2. Već u 23. minutu meča Vukadinović dovodi goste do 3:2, a odmah nakon 120 sekundi Krasnić poravnava na 3:3.

Mutavdžić je golom u 30. minutu doveo plave do 4:3 i pojačao nade pazaraca da mogu produžiti finalnu seriju barem na još jednu utakmicu, da bi u 32 . minutu Ramić to i potvrdio svojim drugim, a petim pogotkom za Novi Pazar. Do kraja meča ekipa iz Beograda je uspjela samo da smanji u 36. minutu na 5:4, preko Pavlovića.

Ovom pobjedom je Novi Pazar smanjio prednost FON-a na 2:1 u finalnoj seriji, a slijedeću priliku za poravnanje imaće već u srijedu, kada se igra četvrta utakmica.

Pehar šampiona države osvojiće ekipa koja prva dođe do 3 pobjede.

Foto:prtsc/rtvnp

Povezane vijesti

%d bloggers like this: