26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Jošanici pirova pobjeda, Tutinu nedovoljan bod

Utakmice pretposljednjeg kola Srpske lige Zapad dodatno su zakomplikovale situaciju fudbalerima Tutina koji su odigrali neriješeno u Smederevu, dok je Jošanica ostvarila samo pirovu pobjedu u Novopazarskoj banji.

I dalje Tutinci imaju kakve takve šanse da sačuvaju trećeligaški status, ali više ništa ne zavisi od njih.

Simptomatično zvuči činjenica da su fudbaleri Tutina u ovoj ligi bili ekipa sa najvećim budžetom i troškovima za transfere igrača, ali i pored toga sada u leđa gledaju, realno, mnogo  slabijim protivnicima čiji su igrači, za razliku od tutinskih, tokom prvenstva izgarali na terenu do poslednje kapi znoja.

Današnjih 0:0 na gostovanju u Smederevu samo je vrh ledenog brega uzroka slabih igara plavih sa Vidrenjaka, te su sa ovim jednim bodom i dalje na 12. poziciji, koja vodi u niži rang.

U posljednjoj utakmici ove sezone plavi sa obala Vidrenjaka igraju kao domaćini sa Slobodom, a da li će se nakon posljednjeg sudijskog susreta na ovom meču radovati ili pomiriti sa gorkom trećeligaškom sudbinom zavisiće od direktnog konkurenta Sušice iz Kragujevca, koja će imati priliku da pobjedom nad fenjerašom sebi kreira opstanak.

– Jošanica pobjedila, ali bez značaja

Fudbaleri Jošanice su ovom 33. kolu savladali u Novopazarskoj banji sastav Železničar iz Lajkovca sa 6:4, ali i pored osvojena tri boda, Jošanica nema više šansi da sačuva srpskoligaški status.

Vrijedno je napomenuti da su na ovoj utakmici  Smajović i Rmuš postigli po dva gola, dok su Joković i Hadžibulić po jednom tresli mrežu gostiju u oproštajnoj utakmici pred svojim malobrojnim navijačima, a ujedno i poslednjoj kao domaćini u uvoj ligi.

Posljednje kolo Jošanica gostuje Šumadiji iz Arandjelovca, sa kojom će zajedno slijedeće sezone “pikati loptu” na zonaškim terenima Šumadijske lige.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: