19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Kolašinac startovao pobjedom na gradskom stadionu

Debi na klupi Kenana Kolašinca obilježen je pobjedom od 2:1 nad ekipom Radničkog iz Niša, u okviru 9. kola Linglong super lige Srbije.

Startni sastav Novog Pazara na današnjoj utakmici

Na gradskom stadionu u Novom Pazaru veliko slavlje fudbalera u plavim dresovima nakon teško osvojena 3 boda, a posebno zbog druge pobjede u ovom prvenstvu i to pod dirigentskom palicom starog-novog šefa struke Kolašinca.

U prvom poluvremenu su domaći, pod imperativom pobjede, pokazali dosta nesigurnu i nervoznu igru, a kazna je došla u 18. minutu kada je nakon dosudjenog penala Radnički preko Miljana Škrbića došao do prednosti od 1:0.

Teško su fudbaleri Novog Pazara uspjevali da u nastavku igre dodju do konkretne igre, ali su i pored toga u 36. minutu utakmice došli do izjednačenja preko Ratkovića, kada je između nekoliko odbrambenih igrača Radničkog sjajno zahvatio loptu i poslao je iza leđa Kahrimana za 1:1, a to je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Čim je počeo drugi dio meča bilo je jasno da su plavi u svlačionici imali “dobro predavanje” od trenera Kolašinca, pa su odmah konce igre uzeli pod svoje.

Posjed lopte, organizovanija igra i ulazak u igru Dimića, Tamirlana i Mladenovića se isplatio plavim momcima u nastavku, kada je najbolji strelac ekipe Almir Aganspahić izašao sam ispred golmana gostiju i u svom stilu zatresa mrežu nišlija u 79. minutu, te time donio toliko očekivanu pobjedu Novom Pazaru.

Meč je odigran pred praznim tribina zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije.

Poslije nekompletnog kola Novi Pazar sa jednom utakmicom manje zauzima 13. poziciju  sa 7. uknjiženih bodova.

Foto: FK Novi Pazar

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: