26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

“Konkursno (su)finansiranje medija i OCD u Novom Pazaru”: Na javnom razgovoru će biti prezentovani izvještaji o sufinansiranju medija i udruženje građana iz budžeta Grada Novog Pazara

Urban-In i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, uz podršku Građanskih inicijativa iz Beograda, organizuju javni razgovor “Konkursno (su)finansiranje medija i OCD u Novom Pazaru”, najavljeno je iz tih organizacija civilnog društva.

Kako je najavljeno na skupu će biti prezentovani rezultati istraživanja BIRN-a o budžetskom sufinansiranju medija, kao i analiza Građanskih inicijativa o javnim konkursima i finansiranje i/ili sufinansiranje programa/projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana iz budžeta grada Novog Pazara za period 2019-2021. godine u Novom Pazaru.

Ispred Građanske inicijative, Beograd govoriće Bojana Selaković, predstavnik/ca Gradskog vijeća Novog Pazara (tbc), novinar Radija Sto plus Nikola Kočović, predsjednica Sandžačkog odbora za zaštitiu ljudskih prava i sloboda Semiha Kačar i izvrni direktor Urbam-Ina Sead Biberović.

Javni razgovor će biti održan u utorak, 29. marta 2022. godine, sa početkom u 13 sati, u Galeriji Kulturnog centra u Novom Pazaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: