24 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Tutin

Izbori 2022: Zukorlić žali sva sela od Delimeđa do Ljeskove

Nosilac liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja”, Usame Zukorlić na predizbornom skupu u mjestu Delimeđe je poručio da je dosta jedne te iste priče tri decenije i da je vrijeme je za promjene.

“Riješili smo zajedno sa svima vama da stavimo tačku na 32 godine jedne te iste vlasti u Tutinu. Mnogo je. Za taj period je moglo da se napravi tri “Ljeskova City-ja”, da se zaposli 30.000 radnika. Mi ne želimo da slušamo više jednu te istu priču. Vi ste uradili šta ste uradili, kazali ste šta ste imali. Allahimanet. Vidimo se u historiji i knjigama. Vrijeme je za novu politiku. Politiku pravde i pomirenja, politiku projekata i prosperiteta”, kazao je Usame Zukorlić, prenosi agencaja SANA.

Zukorlić je zatraži da se i u Tutinu ulaže kao i u Sjenici, te aludirajući dosadašnju podršku stranci na vlasti u Tutinu, SDA Sandžaka, uporedio kao zaostalost.

“Žao mi je sva ova sela od Delimeđa do Ljeskove. Jeste li vidjeli da, gdje god su imali veću podršku, tu je veća zaostalost. Je l’ se tako nagrađuju vjerni glasači? Želimo tome da stanemo u kraj. Hoćemo da se i u Tutin ulaže kao što se ulaže u Sjenici”, kazao je Zukorlić.

– Ministarstvo bez portfelja zamijenili projektom autoputa

On je predočio da je SPP žrtvovala lične pozicije u izvršnoj vlasti kako bi narod u Sandžaku dobio više.

“Vidjeli ste kako je rahmetli Muftija (Muamer Zukorlić) ponosno predstavljao naš narod u skupštini Republike Srbije. Tako ćemo vas i mi predstavljati. Nikako na principu poltronstva. I znajte – mi smo Ministarstvo bez portfelja zamijenili projektom autoputa, jer nam je bitniji interes građana od našeg ličnog interesa”, poručio je Usame Zukorlić.

Na predizbornom skupu ove liste u Delimeđu govorili su predsjednik OO SPP-a u Tutinu Zaim Redžepović, funkcioner ove stranke i aktuelni pomoćnik direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama Ferid Bulić, kao i odbornik te stranke u Tutinu Jašar Balić.

Lista “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja, Usame Zukorlić” na parlemnetarnim izborima nastupa pod rednim brojem 8.

Izvor: https://sanapress.info/2022/03/26/zukorlic-u-ljeskovi-odustali-smo-od-ministarstva-da-bi-autoput-prosao-kroz-pester/

Foto: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.485884843209254&type=3

Povezane vijesti

%d bloggers like this: