Aktuelno Bosna i Hercegovina Politika Sandžak

Konzul-žeran Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru Selma Užičanin posjetila BNV

Konzul-žeran Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru Selma Užičanin posjetila je Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) i razgovarala sa predsjednicom Vijeća Misalom Pramenković.

“Tokom sastanka, razgovaralo se o procesu uspostavljanja redovnog rada Konzulata u Novom Pazaru, čemu je predsjednica BNV ponudila pomoć stručnih službi Vijeća. Dogovoreno je ostvarivanje redovne komukacije na relaciji BNV-Konzulat, u cilju saradnje i rada na projektima o zajedničkog interesa u budućnosti”, saopšteno je nakon ovog susreta iz BNV-a.

Delegaciju Vijeća, pored predsjednice, činili su predsjednik Izvršnog odbora Fuad Baćičanin, sekretar Samer Jusović i šef Kabineta predsjednice Semir Madžgalj.

Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru otvoren je 23. avgusta 2022. godine i pokriva grad Novi Pazar i opštine Tutin, Sjenica, Novu Varoš, Prijepolje i Priboj.

Otvaranje ovog diplomatskog 57. predstavništva BiH inicirao je, u maju 2019. godine, član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović. O tome je, tada, razgovarao sa novopazarskim gradonačelnikom Nihatom Biševcem i predsjednicom Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasminom Curić.

Konzul-žeran je konzularni predstavnik koji zbog odsustva ili spriječenosti šefa konzularnog predstavništva u državi prijema privremeno vrši poslove šefa konzularnog predstavništva.

Foto: BNV

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: