25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija Zdravlje

Koronavirus u Srbiji: Do jutros 97 zaraženih, nove mjere Vlade, zatvoren beogradski aerodrom

“Odlukom Vlade Srbije, međunarodni putnički avio saobraćaj sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, obustavlja se do daljnjeg. Odluka stupa na snagu danas u podne i svi avioni koji do tada budu polejteli sa polaznih destinacija, moći će bezbjedno da slete na beogradski aerodrom. Za sve putnike koji slete obavezujuće su mjere samoizolacije i njihovo eventualno kršenje biće strogo kontrolisano i kažnjeno u skladu sa zakonom”, saopšteno je iz Vlade Srbije .

ARHIVSKA FOTOGRAFIJA. FOTO VLADA SRBIJE, TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

Vlada Republike Srbije donijela je na današnjoj sednici nove odluke u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19.

Donijeta je odluka da se zatvaranje šaltera javnih službi ne odnosi na Poresku upravu, Upravu carina i Upravu za trezor, s obzirom na to da bi njihovo zatvaranje narušilo nesmetano funkcionisanje države, pogotovo u periodu vandrednog stanja.

Kako se naglašava “sve mjere i odluke Vlade donijete u prethodnom periodu, kao i one koje će biti donete u danima koji slijede, imaju za cilj isključivo zaštitu života i zdravlja svih građana Republike Srbije”.

Vlada Republike Srbije apeluje još jednom na sve građane, a posebno na najstarije sugrađane, da u potpunosti poštuju sva uputstva Vlade u cilju očuvanja njihovog zdravlja.

– Do jutros 97 potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirisom

Mnistarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je jutros da je u našoj zemlji do sada ukupno registrovano 97 potvrđenih slučajeva COVID-19.

Od posljednjeg izveštaja do 8 sati, 19. marta, testirani su uzorci 46 osoba, od kojih je osam pozitivih i 38 negativnih na novi koronavirus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom liječenju, bez komplikacija, u stabilnom opštem stanju.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak do danas, do 8 sati, testirano je ukupno 486 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: