23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Zdravlje

SDA Sandžaka: Budimo jedinstveni – koronavirus je naš zajednički neprijatelj

SDA Sandžaka je pozvala sve građane da se strogo pridržavaju pravila ponašanja u vanrednom stanju i preporuka za odbranu i sprečavanje širenja koronavirusa.

Kako je saopšteno iz te stranke predsjedništvo SDA Sandžaka je na današnjoj sjednici razmatralo aktuelnu situaciju sa aspekta uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog pandemije korona virusa.

Ističe se i da je razmatran izvještaj sa učešća predstavnika SDA Sandžaka na sastanku političkih stranaka sa Predsjednikom Republike Srbije.

– Prijetnja svim Bošnjacima u Sandžaku

“Zaključak Predsjedništva je da je Aleksandar Vučić u svojstvu Predsjednika Srbije u svojim izjavama nakon ovog sastanka, zlonamjernom i netačnom interpretacijom izlaganja Generalnog sekretara SDA Sandžaka, iskoristio kao povod za prijetnje Ahmedinu Škrijelju i svim Bošnjacima u Sandžaku”, navode iz SDA Sandžak i dpžodaju kako ta bošnjačka partija smatra da bi Predsjednik Srbije prvenstveno trebalo da brine o tome koliko respiratora i druge medicinske opreme ima u sandžačkim bolnicama, nego naoružanih vojnika i policajaca na ulicama gradova Sandžaka.

Poručuju da je Predsjednik Srbije trebalo da pita predstavnika SDA Sandžaka, zašto Bošnjaci Sandžaka vide srpske oružane snage kao dokazanu neprijateljsku oružanu silu i da radi na vraćanju povjerenja Bošnjacima Sandžaka u državne organe.

SDA Sandžaka je, kako je navedeno u saopštenju, radi objektivnog informisanja javnosti i sprečavanja širenja dezinformacija prenijela zvaničnu pisanu izjavu Generalnog sekretara SDA Sandžaka koju je iznio na sastanku političkih stranaka sa Predsjednikom Srbije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: