18 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Politika Srbija

Krivokapić odmah proglasio Amfilohija svetiteljem, Vučić uputio telegram saučešća

Mandatar nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je tehničku Vladu Crne Gore da proglasi dan žalosti zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

On je izjavio kako je uvjeren da je Crkva danas dobila svetitelja.

“Ovim putem pozivam tehničku Vladu Crne Gore da proglasi dan žalosti u CG zbog upokojenja Mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Amfilohija. Crna Gora žali i žaliće i bez toga, ali vaša civilizacijska obaveza je da ispoštujete odlazak jednog od najvećih od nas u ovom vijeku”, napisao je Krivokapić na Twitteru.

“Primio sam vijest o upokojenju našeg Mitropolita Amfilohija. Iako smo mi kao ljudi tužni, uvjeren sam da je Crkva danas dobila svetitelja! Moli se, vladiko, u Carstvu Nebeskom za svoju Crnu Goru”, poručio je Krivokapić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izjavio saučešće patrijarhu Irineju, srpskom narodu i svim vjernicima.

“Sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu Mitropolije crnogorsko-primorske izražavamo iskreno saučešće u bolu i tuzi“, navodi se u telegramu Vučića.

Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je da je mitropolit Amfilohije preminuo jutros u 8.20 sati, u Кliničko bolničkom centru Crne Gore.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: