Aktuelno Politika Sandžak Tutin

Kučević: Narod zna ko čini zulum i munafiči

Predstavnici SDA Sandžaka u Tutinu i Grupe građana “Složno za Tutin”, odbacili su optužbe objavljene na jednom stranačkom  portalu iz Novog Pazara da su privredniku  poklonili zemljište u Ljeskovi na Pešteru.

Narodna poslanica i predsjednica SDA Sandžaka Ogranka Tutin Selma Kučević izjavila je da su fingirane tvdnje od strane koalicionih partnera SDP-Vojislan Šešelj-Zavetnici o poklanjanju parcele, te da se njeno ime kao narodne poslanice i nosioca liste SDA Sandžaka u Tutinu dovodi u vezu sa nečim što nema nikakve veza sa istinom.

Reagirajući na optužbe iznešene preko portala bez statusa medija, bliskog Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP), ona je kazala da sve to polazi od pojedinih političkih oponenata, a “naročito od strane SDP koja nema nikakvu viziju niti afirmativan pristup kampanji”.

“SDP čak ne zna građanima ni svojim biračima da objasni ovaj fenomen SDP-Šešelj-Zavetnici koaliciju, već im se cijela kampanji svodi na pokušaj blaćenja i podmetanje neistina na moj račun i liste čiji sam nosilac”, rekla je Kučević.

Političkim oponentima je poslala poruku da će izgubiti na predstojećim lokalnim izborima.

“Izgubićete na izborima, naša pobjeda je apsolutna. Narod zna da kazni one koji čine zulum i koji munafiče. Naš narod nije intelektualno ograničen da guta sve ono što mu se servira. To dokazuje na biralištima od 96. godine, a nastaviće i dalje”, istakla je Selma Kučević, kćerka rahmetli  Šemsudina Kučevića.

U obraćanju medijma pojasnila je da je stavka u sporazumu išla na inicijativu koalicionog partnera da se u skladu sa zakonom i zakonskom procesurom omogući privredniku zaposli deset ljudi.

Najavila je tužbu protiv neregistrovanog portala, ističući da se radi o jeftinim političkim poenima i da  su se Šešešljevi partneri uplašili od apsolutne pobjede koju očekuje SDA Sandžaka na ovim izborima.

“S obzirom da SDP participira u vlasti od 2016. godine našim građanima ništa nije donijela, osim 15 dana pred izbore, neke mehanizacije, koju rapidno povlače nakon fijaska koji dožive na izborima. Kad nemaju rezultate kite se tuđim, kao i danas koji se realizuje. Želim svim građanima da čestitat realizaciju projekta asfaltiranja puta Tutin – Vuča. Ovim manipulacijam koje se serviraju ćemo se odlučno suprostavit tokom predizborne kampanje i nakon toga, u svakom mjestu i u svako vrijeme. Ovaki napadi nas motivišu da vas smejtimo na politički otpad, gdje vam je i mjesto”, poručila je ona, doavši da Kučevići nikada nisu bili povezivani sa bilo kakvim kriminalnim radnjama i aferama, pogotovo o poklanjanju koje je i zakonski onemogućeno.

Predstavnik grupe građana “Složno za Tutun” i odbornik u lokalnom parlamentu Jašar Balić rekao je da nisu učesnici nikakve nelegalne prodaje, ne planiraju da to rade, već se bore protiv bilo kakve nezakonite prodaje zemljišta na Pešteru.

Istakao je da su spremni da podrže ljude koji zapošljavaju  građene u mjesnima zajednicama kao što su Ljeskova, Delimeđe, Ribariće, ali samo zakonitim putem.

“Spreman sam uvijek takvim ljudima da izađem u susret, na bilo koji način, taman bilo i finansijski, ali samo u slučaju zakonitim putem. U ovom slučaju, odgovorno tvrdim, da nikakve namjere nismo imali, nismo učestvovali, niti ćemo učestvovati u bilo kakvoj prodaji zemlje. Čuli ste da, čak nije ni prodaja, već neko poklanjanje, tamo.  Pozivam nadležne organe da se sve što se prodalo u posljednjih 15 godina nezkonito da se pozabave tim poslom”, rekao je Balić.

Prije dvije sedmice SDA Sandžaka je uz podršku dva odbornike iz grupe građana “Složno za Tutin” formirala novu vlast.  Prethodhodna većina bila je formirana uz podršku samostalnih odbornika i grupe građanaBajra Gegića, “Tutin na prvom mjestu”, kao i dva odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP).

Na redovnim lokalnim izborima 2. juna u Tutinu učestvuje sedam lista koje su prijavile stranke i grupe građana.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: