19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Kup gradova RTS-a obasjale atletske nade iz porodice Mušović

Atletsko kros takmičenje “Kup gradova-trofej RTS” održan je u Somboru 10. oktobra za sve kategorije predškolskih, školskih, juniorskih i seniorskih kategorija, gdje su očekivano atletičari pod vođstvom trenera Rifata Zilkića ostvarili sjajne rezultate.

U seniorskoj trci neprikosnovene su bile novopazarske Saima Murić kao prva, te Lenka Nikolić druga, dok je Mejra Mehmedović trku završila na trećoj poziciji. Vrijedno je napomenuti da je mlađana Saima Mušović(uzrast 6.razred) istrčala seniorsku trku i osvojila na iznenađenje svih sjajno 5. mjesto.

Elzan Bibić je kao po običaju u seniorskoj konkurenciji osvojio zlato, dok je novopazarac Nikola Mijailović u istoj trci bio na petoj poziciji.

Odavno se ne pamti da je na nekom takmičenju za “Trofej RTS-a” bila tolika žetva medalja i priznanja od strane atletskih nada iz jednog grada, a još manje se bilježi da je iz jedne porodice, u ovom slučaju sportske porodice Mušović, četvoro takmičara nastupalo i da su svi redom osvojili odličja.

Dvije zlatne medalje koje će krasiti sportske vitrine Mušovića osvojile su sestre Saida (3 razred) i Saima (6 razred), dok su srebra zasijala oko vrata njihove braće, predškolca Mehmeda i prvaka Saida.

Pored ovih vanserijskih talenata iz porodice Mušović, posebno se ističe Saida, koja je do sada 5 puta za redom pobeđivala na krosevima RTS-a.

U ostalim trkama je u uzrastu za djevojčice Belma Kolašinac kod četvrtog razreda bila druga, Aiša Tahirović za uzrast 5. razred osvojila je zlato, dok je sedmakinja Mejra Kahrović bila petoplasirana. Nejra Brahić je dominirala u trci 8. razreda i okitila se zlatnom medaljom.

U trkama kod muškaraca Kaid Koca (4.razred) je zauzeo 2. mjesto, dok su Samed Hadžić i Kabir Ziljkić rutinski pobjedili u trkama za 7. i 8. razred.

Na kraju takmičenja, u revijalnoj trci na 1.500 metara, na kojoj su učešće uzeli atletski veterani, srebrnim odličjem se okitio jos jedan iz pleade porodice Mušović, Rešad, koji je sada jedan od prvih saradnika Rifata Zilkića, trenera i tvorca atletskih zvijezda u Novom Pazaru.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: