19 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Politika Sandžak Srbija

Lideri SDA Sandžaka i Bošnjačke stranke, Ugljanin i Ibrahimović: Bajram je blagdan koji nosi poruke mira i prijateljstva

Povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin uputio je čestitku u kojoj je istakao da bajram donosi poruke mira i jedinstva i da je simbol okupljanja porodice, prijatelja i komšija.

“U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime svim vjernicima čestitam nastupajući Ramazanski bajram.

Neka naše dove i mnoga odricanja tokom mjeseca Ramazana doprinesu izgradnji razumjevanja i poštovanja među ljudima.

Bajram nam donosi poruke mira i jedinstva, praznik koji nas podsjeća na potrebu uvažavanja i tolerancije.

U ovom vremenu prepunom iskušenja i izazova radujemo se Ramazanskom bajramu simbolu okupljanja porodice, prijatelja i komšija”.

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović uputio je čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, te pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori.

“Ramazanski Bajram dolazi kao kruna odricanja, oprosta, iskrenosti, posvećenosti, ljubavi, milosti i poštovanja, koje smo nastojali da svakodnevno praktikujemo tokom prethodnih 30 dana posta. Bajram je blagdan koji nosi poruke mira i prijateljstva, praznik koji nas uvijek iznova podsjeća da širimo uzajamno uvažavanje, sklad i toleranciju. Mjesec Ramazan, koji je na izmaku, naučio nas je da svakodnevno, posebnu ljubav moramo pokazivati prema roditeljima, djeci, rodbini, komšijama i prijateljima.Vjerujem da ćemo svi zajedno, u vremenu koje je pred nama, posebno tokom bajramskih dana, širiti poruke uvažavanja i međusobnog poštovanja i sa ponosom istaći da su multikonfesionalni, multietnički i multikulturalni sklad temelj države Crne Gore. U ime Bošnjačke stranke i u svoje ime, čestitam Ramazanski Bajram, uz želju da ove dane provedemo u istinskoj porodičnoj sreći i radosti. Bajram šerif mubarek olsun”, stoji u čestitik Ibrahimovića.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: