26 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija Tutin

Ljajić poručio u Tutinu: Moramo da se izmirimo, i u narednih 10 ili 15 godina bićemo na vlasti

Na predizbornom skupu Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) u Tutinu sinoć je poručeno da će glasovi građana za listu na kojoj se nalazi ova partija u Tutin dovesti promjene, investicije, ulaganja i projekte.

Predsjednik Socijaldemokrtaske partije Srbije (SDPS) i osnivač i SDP- a Rasim Ljajić je poručio da će i u narednih 10 ili 15 godina biti na vlasti i da “moramo da se izmirimo, to je preduslov svega, a sa drugima da se takmičimo ko će više da uradi i više dobra da ostavi”.

On je naglasio da Tutin mora da se mijenja na bolje, te da su ovi izbori važni jer su, kako je kazao, jedna stepenica bliže ka realizaciji projekata i dolaska investicija.

“U politici se cijeni snaga i sada se borimo za vaše povjerenje i vaše glasove. Vaše povjerenje potvrdiće da smo najjača politička stranka. Mi to jesmo i pokazaćemo to. I u narednih 10 ili 15 godina bićemo na vlasti u svim opštinama jer je ovo mašinerija koju niko ne može da zaustavi, a pozivamo sve da nam se pridruže. Moramo da se izmirimo takođe, to je preduslov svega, a sa drugima da se takmičimo ko će više da uradi i više dobra da ostavi. Ni o kome nismo rekli ružnu riječ jer smo pravi Bošnjaci koji se poštuju i ako im se mišljenja ne slažu”, rekao je Ljajić.

Obećao je da neću prestati da se bori za Tutin i da mu je želja mi da nešto veliko urade.

“Da se vidi promjena kao u Novom Pazaru koji niko ne prepoznaje, da se i ovde vide promjene”, poručio je Ljajić.

Predsjednik OO SDP Tutin Besim Hamzagić pozvao je građane da glasaju SDP, te da je ta stranka spemna da preuzme odgovornost za bolju budućnost Tutina.

“Ako želite da učinite nešto za svoj grad sada je prilika, na ovim izborima. Ovog puta je izbor lak. Vaši glasovi dovešće investicije, ulaganja i projekte. SDP je najveća politička organizacija u Sandžaku, i danas je stala na noge u Tutinu. U političkoj areni nema mržnje kao ni u našim redovima, a građani Tutina će to znati da cijene” naveo je Hamzagić.

Prema njegovim riječima ekonomski razvoj je jedino moguć uz pomoć države i Nakon Novog Pazara, ekonomski razvoj Tutina je prioritet cijelog sistema SDP-a.

Kandidat za narodnog poslanika Jasmin Hodžić kazao je da je SDP najmarkantnija politička organizacija u Sandžaku i šire.

“U Srbiji je svega nekoliko ovakvih stranaka koje imaju sposobne ljude, a ljudi su najveći kapital. SDP baštini srednji put, mi smo građanski i nacionalno osvešćeni i tradicionalni i moderni i konvencionalni i liberalni”, podvukao je Hodžić.

Predsjednica Foruma žena SDP-a u Tutinu, Lejla Redžematović govorila je o projektima koji su realizovani u Tutinu i najavila izgradnju, odnosno rekonstrukciju i dogradnju Rekreacionog centra Tutin koji će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansirati sa 35 miliona dinara.

Sandžačka demokrataska partija (SDP) zajedno sa Socijaldemokrtaskom partijom (SDPS) na predstjećim parlamentarnim izborima nastupaju na listi “Srpska napredna stranka – Aleksandar Vučić”.

Izvor: RTVNP, SNews

Foto: SDP

Povezane vijesti

%d bloggers like this: