Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Bolnica bez COVID pacijenata

Otpustom preostalog jednog kovid pacijenta Opšta bolnica u Novom Pazaru, prema izvještaju od prethodnog dana, nema više hospitalizovanih usljed bolesti izazvane COVID-19.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP, na dan 14. maj 2022. nije bilo preminulih, prijema, transportovanih, na respiratorima i hig-flow.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 9 (3 prva i 6 kontrolnih pregleda)
U Domu zdravlja urađene su tri laboratorijske analize, tri RTG snimka, tri brza antigenskih testa iz brisa nosa, od čega je 1 pozitivan, kao i dva PCR testa.

Na dan 16. maj 2021. na liječenje su primljene dvije osobe iz Novog Pazara, na respiratorima i high-flow su bila priključena po 4 lica.

Prije godinu dana u OB Novi Pazar su bila 73 hospitalizovana kovid acijenata.

– Nepozat ukupan broj umrlih od korone u Novom Pazaru

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru su, na osnovu izvještaja gradskog Štaba z vanredne situacije, tokom 2021. godin,e od posljedica izazvanih korona virusom, preminula 403 pacijenta, dok je od početka ove godine živote izgubilo najmanje 40 ljudi.

Prvi potvrđeni slučaj pacijenta oboljelog od COVID-19 u Novom Pazaru je registrovan početkom aprila 2020. godine.

Nezvanične su procjene da je u Novom Pazaru, od posljedica korone, do danas, umrlo blizu hiljadu osoba. Zvanično, javnosti još nije predočen podatak o ukupnom broju žrtava korone u najvećem sandžačkom gradu.

Najveća smrtnost u Srbiji, tokom vala ove zarazne bilesti, u julu i avgustu 2020. godine, bila je u Novom Pazaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: