26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Matijević sa tri gola matirao pazarce u finalu KUP-a za futsalere

Futsaleri Novog Pazara nisu uspjeli da se domogne titule pobjednika Kupa Srbije, jer su večeras po četvrti put u svojoj historiji izgubili  finale, ovoga puta od ekipe Loznica grad 2018.

U finalnoj utakmici koja je večeras odigrana u hali sportova u Vranju, pred oko 1.000 ljubitelja futsala, od kojih je njih 50-tak bilo iz Novog Pazara, momci iz Sandžaka su u finišu utakmice izgubili konce svoje igre što su lozničani iskoristili i zasluženo došli do naslova prvaka u Kup takmičenju.

Iako je KMF Novi Pazar vodio golom Sadovića od 9. minuta, ipak su futsaleri Loznice strpljivom igrom došli do salda od četiri gola u mreži plavih.

U 32. minutu utakmice, a nakon lijepe akcije lozničana, rezultat je poravnjan na 1:1 golom Perića, da bi nakon toga na scenu stupio trostruki strelac Matijević, koji je tresao mrežu sandžaklija u 35, 37. i 39. minutu, te time obezbijedio titulu prvaka svojoj ekipi.

Novi Pazar je golom u Vuletića u poslednjim sekundama utakmice došao do drugog gola, te je sa 4:2 za lozničane spuštena zavesa na ovu futsalersku sezonu.

Foto:KMF Loznica grad 2018

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: