26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nekategorisano Sandžak

Čestitke za 11. maj – Dan Bošnjačke zastave

Povodom jednog od najvećih praznika Bošnjaka, 11. maja – Dana zastave, čestitke su uputile istaknute javne ličnosti iz Sandžaka i okruženja.

Čestitke su uputili gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, predsjednik opštine Tutin Salih Hot, predsjednica Skupštine grada, Anela Halilović, Muftija sandžački Senad ef. Halitović, predsjednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin, te predstavnici političkih partija SDP i SPP.

Pored njih, čestitke su pristigle i iz Crne Gore, Bošnjačkog vijeća u ovoj susjednoj državi i Bošnjačke stranke.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeće, Jasmina Curić je putem “Behar” televizije poručila da su kroz Bošnjačku zastavu utkana sva ona teška vremena Bošnjaka na ovim prostorima.

“Mi danas našu zastavu možemo visoko da podignemo i pokažemo da smo ostali jaki i svjesni toga – ko smo, kome pripadamo i ko nama pripada”, navela je ona i dodala da su Bošnjaci evropski, autohton narod na ovim prostorima koji sa svim drugim narodima čini bogatstvo u jednistvu različitosti.

Ona je u video poruci, između ostalog, kazala da Bošnjaci sa svojim znamenitostima doprinose bogatstvu života naroda sa kojima žive.

“Samo jačanjem međusobnog povjerenja možemo imati sigurnu i sretnu budućnost za sve građane Sandžaka i šire”, poručila je predsjednica BNV-a.

Ona je podvukla da se do sada uradilo mnogo, ali da se u budućnosti mora uraditi još mnogo više za budućnost nadolazećih generacija koje će čuvati simbole Bošnjačkog naroda.

“Sandžak ima čime da se ponosi i sa pravom drži svoj barjak ponosno i uspravno”, istakla je Jasmina Curić u svojoj čestitki.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: