23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Globus Novi Pazar Srbija

Međunarodna akcija saobraćajne policije: U Novom Pazaru najviše prekršaja zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa

U okviru međunarodne akcje „ROADPOL dani bezbjednosti“ saobraćajna policija u Novom Pazaru pojačano kontroliše saobraćaj, s posebnim akcentom na brzinu kretanja, korišćenje pojasa, kao i vožnju pod dejstvom alkohola.

Za prva dva dana akcije otkriveno je osam prekrršanja dozvoljene brzine, 193 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja vožnje po dejstvom alkohola.

Zamjenik komandira saobraćajen policije u Novom Pazaru major Suad Aličković je predočio podatke prema kojima je početka godine saobraćajna policija sankcionisala 1.411 saobraćjnih prekršaja prekoračenje dozvoljene brzine, 1.949 prekršaja nevezivaja sigurnosnog pojasa.

Takođe, policija u Novom Pazaru je u toku ove godine otkrila i 128 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.

Zamjenik komandira saobraćajne policije u Novom Pazaru major Suad Aličković

On je istakao da je cilj akcij smanjena broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povrijeđenim i materijalnom štetom, te da su ovakve akcije doprinjele da se povećava bezbjednost saobraćaja.

“Apelujemo na vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja, da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i da koriste sigurnosni pojas na način kako je to proizvođač vozila predvideo. Takođe apelujemo na sve ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise i na taj način čuvaju svoj život i život ostalih učesnika u saobraćaju.

-Međunarodna akcija „ROADPOL dani bezbjednosti“ u periodu od 16. do 22. septembra

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 16. do 22. septembra 2020. godine sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na smanjenje saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica.

Ova međunarodna akcija pod nazivom „ROADPOL dani bezbjednosti“ sprovodi se u svim država koje su članice organizacije ROADPOL (European Roads Policing Network-Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Organizacija ROADPOL pripremila je simbolične zakletve kojima se učesnici u saobraćaju obavezuju da će poštovati propise i time doprinjeti svojoj bezbjednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, a pokrenuta je i internet stranica http://www.roadpolsafetydays.eu na kojoj se građani Evrope mogu bolјe upoznati sa cilјem projekta.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: