27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija Zdravlje

Izvršni odbor UPK-a: Smjenite Mahmutovića, novopazarska bolnica jedna od najlošijih u svijetu

Izvršni odbor udruženja građana “Ujedinjeni protiv kovida” (UPK), čiji su članovi ljekari i zdravstveni radnici, zatražio je u današnjem otvorenom pismu od ministra zdravlja Zlatibora Lončara smjenu VD direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića.

Slike ispred Infektivnog odjeljenja OB Novi Pazar početkom jula 2020. godine (Foto: Snews, arhiv)

Kako su naveli, novopazarska bolnica je jedna od najlošijih u svijetu, te da postoji visok nivo sumnje da je lošem stanju u ovoj zdravstvenoj ustanovi najviše doprinijela sama organizacija rada bolnice pod vođstvom Mahmutovića.

Članovi ovog udruženja ističu da će se u narednom periodu ispitati sve sumnje u ispravnost rada novopazarske bolnice.

Slike ispred Infektivnog odjeljenja OB Novi Pazar početkom jula 2020. godine (Foto: Snews, arhiv)

Kako su naveli, “po principu objektivne odgovornosti, sve i da se ispostavi da nema njegove krivice, kolega Mahmutović jednostavno ne može da ostane na čelu Opšte bolnice Novi Pazar”, te da su koleginalno veoma začuđeni da Mahmutović nema odgovarajući stepen ličnog i profesionalnog dostojanstva, jer ne želi sam da podnese ostavku”.

U pismu Lončaru traže hitan sastanak u interesu sistema javnog zdravlja i svih gradjana Srbije.

UPK takođe traži od Ministarstva zdravlja da uputi i apel direktorima svih zdravstvenih ustanova da pod hitno prekinu sa kršenjem prava ljekara, te da na odgovarajućim poslovima uposli sve mlade zdravstvenike koji su zaposleni tokom vanrednog stanja i koji su iznijeli izuzetno veliki teret u prethodnom dijelu epidemije.

Izvršni odbor UPK-a u svom obraćanju traži od nadlježnih da ozbiljno shvati ovaj apel, kao i da prihvatiti činjenicu da su ljekari dali nemerljiv doprinos u borbi sa Covidom 19.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: