8 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Srbija

Ministarstvo kulture i informisanja: Niko nema prava da etiketira novinare

Srbijansko Ministarstvo kulture i informisanja poziva još jednom sve učesnike javnog života da ne vrše pritisak na medije i medijske radnike i da se uzdrže od bilo kakvog napada na njih.

“Retorika koja je ovih dana upućivana novinarima nije primerena ozbiljnim akterima političke scene”, saošteno je iz Press služba Ministarstva kulture i informisanja.

Kako se navodi potpredsednik Vlade i ministar kulture i informisanja Maja Gojković na samom početku svog mandata povukla je sve zahteve za vođenje procesa pred sudovima protiv medijskih kuća i novinara, kojih je bilo ukupno devet, kao i pet krivičnih prijava protiv medija, da bi upravo podstakla sve novinare i redakcije da slobodno i bez osećaja pritiska, profesionalno obavljaju svoj posao.

Ministarstvo podvlači da niko nema prava da etiketira novinare a pogotovu ne da njihovu podobnost određuje na osnovu redakcije u kojoj rade i ukazuje da svako vređanje i nipodaštavanje novinara i njihovog posla, bez obzira od koga dolazi,vodi ka urušavanju jednog od stubova demokratskog sistema čiji su oni nosioci.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: