26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Globus Srbija

MUP Srbije: Ovo nije Bagira, D.L. je u zatvoru

MUP Srbije demantovao je večeras navode u medijima da je, kako Ukrajinci tvrde, zarobljena Danijela Lazović ‘Bagira‘, srpska snajperisticu koja je nekad bila časna sestra.

Kako navode i svakom ratu prva žrtva je istina, pa se tako u medijima pojavila lažna vijest o navodnom zaroblјavanju državlјanke Srbije D. L., koja je, kako kažu, zaroblјena od strane oružanih strana Ukrajine i označena kao „snajperistkinja Bagira“.

“Istina je da je D. L., u oktobru 2020. godine uhapšena i da se od tada nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac na odsluženju kazne zatvora od šest godina, te stoga nikako nije mogla učestvovati niti biti zaroblјena u Ukrajini”, saopteno je iz MUP-a Srbije.

Takođe, ističu da osoba sa slike objavlјene u medijima nije D. L. – „Bagira“.

“Ovakvi navodi u medijima su samo nastavak pokušaja destabilizacije naše zemlјe. Apelujemo na sve da ne iznose lažne i neprovjerene informacije i time nanose štetu Republici Srbiji”, poručuju iz MUP-a Srbije.

Vojska Ukrajine tvrdi kako je zarobila rusku snajperisticu Danijelu Lazović, ratnog imena Bagira, Srpkinju koja na strani Rusa u Ukrajini ratuje još od 2014. godine. ‘Bagira’ ima najmanje 40 ‘recki’ na svom snajperu, od kojih dobar broj otpada na civile, objavljeno je na Facebook stranici ukrajinskog Ministarstva obrane Army Inform.

Mediji su prenijeli kako je Lazovićka rođena u Gornjem Milanovcu, gdje joj i danas navodno žive roditelji i sestra. U istočnu Ukrajinu 2014. je otišla u sklopu dobrovoljačkog Srpskog husarskog puka, paravojne jedinice u čijim su redovima djelovali mnogi borci iz velikosrpskih ratova devedesetih.

Prije toga je jedno vrijeme trenirala rukomet, a zatim jedno se vrijeme odlučila i na život posvećen Kristu u manastiru Tumane kod Golubca. Tamo je dobila i ime Majka Ksenija, ali nije baš dugo živjela u postu i pokori iza samostanskih zidina, nego je nastojala iskoristiti vjersko ruho za kriminalnu kamuflažu. Često je pod krinkom časne sestre putovala od Beograda do Kosova, dok je srpska policija nije naposljetku razotkrila kao prekaljenu dilericu i ‘mulu’, ali i tešku ovisnicu o drogi.

Nakon što je osuđena na zatvorsku kaznu, koju nikad nije odslužila, prekinula je sve veze s porodicom, a ubrzo je i napustila Srbiju, prenosi se.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: