Aktuelno Društvo Srbija

MUP Srbije tvrdi da policija ne štiti mural već štiti javni red i mir, Vulin kod murala

Srbijansko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo večeras nakon protesta i privođenja aktivistkinja za ljudska prava Aide Ćorović i Jelena Aćimović da policija ne štiti mural već štiti javni red i mir i kontroliše sprovođenje zabrane okuplјanja.

Jedan od transparenata koji kruži društvenim mrežama nakon što su Aida Ćorović i Jelena Jaćimović bacijele jaja na mural s likom ratnog zločinca Ratka Mladića u Njegoševoj ulici u Beogradu

“U tom cilјu se vrši legitimisanje svih lica, bez obzira na njihov odnos prema muralu generala Ratka Mladića. Procjene PU za grad Beograd i naređenje ministra Vulina su se pokazale ispravnom i zabranom svih skupova očuvan je javni red i mir. Mnogo je onih koji bi da iz Beograda stižu slike razbijenih srpskih glava, na Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. MUP je svojim delovanjem striktno poštujući zakon tu sliku sprečio”, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da portal Nova.rs i drugi mediji sa političkim interesima i cilјevima njihovih vlasnika još jednom lažu i napadaju MUP.

Nakon što su večeras u Njegoševu ulicu stigli desničari koji su uzvikivali “Ratko Mladić” a okupljeni građani, koji su došli da podrže aktivistkinju Aidu Ćorović, krenuli ka njima uzvikujući “mural mora pasti”, na lice mjesta došao je i ministar policije Aleksandar Vulin, objavio je portal nova.rs.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: